Ontdek Boerderij

Wie?
herfststruintocht12Ik ben Joske Slijkhuis en woon sinds half 2013 in Voorschoten. Voorheen woonde ik in Enschede waar ik naast mijn studie biomedische technologie een klein, groen cateringbedrijfje runde, de Overkoker. Omdat ik mijn bedrijfje niet kon meeverhuizen en eigenlijk ook wel heel graag ‘iets’ met kinderen wilde doen, heb ik de stoute schoenen aangetrokken en ben ik in september 2013 begonnen aan de pedagogische academie. In maart 2016 zal ik de PABO afronden en ben ik juf.

Toch begon het weer te kriebelen; het werken voor mijzelf, het koken, de creativiteit om van niets iets te maken en weer naar buiten, de frisse lucht in. Ik hoefde dan ook niet lang na te denken toen ik een briefje zag hangen bij kinderboerderij Voorschoten waarop stond: ZZP’er gezocht! Ik meldde mij meteen aan bij de kamer van Koophandel en de Ontdekboerderij was een feit. Dat is nu drie maanden geleden. Ik hoop nog heel veel mooie verhalen te horen, heel veel blije gezichten te zien en, als kers op de taart, heel veel kinderen die de natuur echt hebben ervaren.

Wat?
Ik wil met de Ontdekboerderij alle kinderen in Voorschoten, Wassenaar, Leiden, Oegstgeest, Rijnsburg, Katwijk, Zoeterwoude, Stompwijk, Valkenburg, Warmond, Voorburg en Leidschendam een onvergetelijke natuurervaring meegeven. Alle kinderen, ook die met een beperking. Natuur is er voor ieder om van te genieten en ik wil daar met mijn bedrijf graag een bijdrage aan leveren. Hoe ik dat aanpak? Ik bedenk stoere speurtochten, ga dwars door de modder met schoolklassen, kook met de meest verassende onkruiden en maak de mooiste creaties van bladeren, besjes, dennenappels, veren, etc. Dit doe ik samen met de kinderen. Ik hoop dat de kinderen die met mij op pad gaan het net zo leuk vinden als ik en Ontdekboerderij daarmee een steentje bijdraagt aan het behoud van een groene aarde. Natuur is er om in te spelen, maar wel met zo min mogelijk impact zodat een volgende generatie net zo kan spelen in de natuur als wij.