Ontdek Boerderij

Fruitbomen in de Ontdektuin!

Donderdag 24 november reed ik met een grote stationwagen naar Boskoop om de mooiste fruitbomen en struiken voor de Ontdektuin mee te nemen. De Ontdektuin is nu eigenaar van 3 appelbomen, 2 perenbomen, 2 pruimenbomen, een kiwibessenstruik, 20 frambozenstruiken, 5 zwarte bessen, een jostabes, 3 kruisbessen en 2 witte bessenstruiken. Ook hebben we een lotus kaki en een vijg. Ik denk dat we daar deze zomer en dit najaar veel plezier ervan zullen hebben.

fruitbomen

Maar alleen fruitbomen is niet genoeg. De Ontdektuin wil ook graag het kasteel van Doornroosje, een kippenhok met bewoners, een bijenkast en voldoende ruimte voor de kinderen om hun eigen radijs, knoflook en ui te telen of misschien wel sla. Dat betekent dat er nog veel geld beschikbaar moet komen om met de hulp van vrijwilligers dit allemaal op te bouwen.

Zaterdag 17 december is er dan ook een heuze crowdfundingsactie bij de bibliotheek van Voorschoten om geld in te zamelen voor de Ontdektuin. Er is een gezellige kerstmarkt met eerlijke knutsels, kerstboomversieringen, jams, sappen en andere heerlijkheden.

Houd die dag dus vrij in je agenda.

Ik zie je de 17e!

Joske