Ontdek Boerderij

Gisteren is de herfst begonnen. Een belangrijk seizoen voor mens en dier. Eekhoorns zoeken hun beukennootjes, eikels en sparappels bij elkaar en verstoppen ze als wintervoorraad. De kleine egels, geboren in mei, verlaten het nest van hun moeder en gaan langzaamaan op zoek naar een slaapplaats voor de winter.  Egels gaan namelijk in winterslaap van december tot en met april. Veel tuinen zijn voor egels niet bereikbaar.  Schuttingen, beton of bestrating maken het lastig voor de egels om een goede slaapplek te vinden.

Gelukkig kun je de egels helpen.Bijvoorbeeld door het maken van een egelhuis dat je in de tuin zet gevuld met bladeren. Egels zijn namelijk gek op bladeren.

Vandaag zijn 6 kinderen van BSO het Postkantoor druk bezig geweest met het maken van egelhuizen. Met mooie herfstbladeren, papier, stempels, stiften en klei hebben ze een prachtig egelhuis gebouwd. En een huis is natuurlijk niet compleet zonder bewoners dus ook die zijn zelf gemaakt.

  • egel
  • egel
  • egel
  • egel
  • egel